Saltar apartados
 • UA
 • DBT
 • III Curs Intensiu Teoricopràctic sobre Cèl·lules Troncals i Embriologia Clínica Humana 2016

III Curs Intensiu Teoricopràctic sobre Cèl·lules Troncals i Embriologia Clínica Humana 2016

RECUPERACIÓ DE LES PRÀCTIQUES: DISSABTE 18 FEBRER, DE 08:00 A 13:30 HORES

Tal com es va anunciar al moment oportú i una vegada transcorregut el període d'exàmens de gener, les pràctiques previstes per al 17-12-16, i suspeses amb motiu de la preemergència decretada de nivell taronja, es recuperaran el dissabte 18-02-17, de 8 a 13:30 hores.

 

DESCRIPCIÓ

El curs està estructurat en tres grans blocs: un primer bloc dedicat a les Cèl·lules Troncals ("Cèl·lules Mare"), un segon bloc d'Introducció a l'Embriologia Humana i, finalment, un tercer bloc de caràcter pràctic dividit al seu torn en dos mòduls d'Introducció als Mètodes d'Estudi tant dels cultius cel·lulars com de l'embriologia.

OBJECTIUS

En acabar el curs es tindràn uns coneixements amplis, clars i precisos sobre el cicle cel·lular, el concepte de cèl·lules troncals, els tipus o les varietats, els diferents models emprats en els laboratoris de recerca, els conceptes de totipotencialitat, pluripotencialitat, multipotencialitat i unipotencialitat, aplicacions de les cèl·lules troncals en Medicina, cèl·lules troncals embrionàries i adultes, concepte de clonació, embriologia general i embriologia clínica, etapes del desenvolupament embrionari humà, mètodes i tècniques de fertilització artificial.

Igualment realitzarà pràctiques de laboratori sobre cultius cel·lulars i embriologia.

INFORMACIÓ GENERAL

 • Dates de realització: 15, 16 i 17 de desembre de 2016.
 • Modalitat d'impartició: presencial.
 • 3 Crèdits (titulacions de grau i a extingir) o 30 hores reconegudes per l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació). S'optarà per una de les dues opcions.
 • Dirigit a: alumnat de la Facultat de Ciències, d'estudis d'Infermeria, de Medicina i, en general, a qualsevol persona interessada en la matèria objecte del curs. El contingut del curs és igualment apte per a l'alumnat de Màster i Doctorat.
 • Preu: 60 euros.
 • Criteri d'avaluació: per a poder superar el curs i obtenir la qualificació d'apta o apte, és necessari tant l'assistència al 80 % com a mínim de les hores presencials, així com la realització d'un breu treball .
 • Lloc de realització:
  • dijous 15 i divendres16: aula A3/0009 (aulari III).
  • dissabte 17: laboratoris 1 i 2 del Departament de Biotecnologia (Pavelló de Biotecnologia, (edifici nº 9 en el plànol del campus).
 • Direcció del curs: Dr. Joaquín De Juan Herrero. Catedràtic de Biologia Cel·lular del Departament de Biotecnologia i Director de la Càtedra de Medicina de la Reproducció de la UA.
 • Professorat: Vegeu el programa de activitats en pdf.

PREINSCRIPCIÓ

Formulari de preinscripció. Obert fins al 14 de desembre de 2016.

 

SI ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE FAS UNA PREINSCRIPCIÓ PER A CURSOS O TÍTOLS PROPIS AMB AQUEST FORMULARI:
 • En emplenar el formulari, en el camp "correu electrònic" només es podrà introduir un compte de correu personal que no siga de la UA.
 • Una vegada emplenat tot el formulari, en prémer el botó "acceptar" es mostraran les dades emplenades i un CODI DE REFERÈNCIA. El codi s'ha de guardar perquè serà imprescindible per a qualsevol preinscripció d'aquesta Universitat en qualsevol any acadèmic. Al mateix temps rebrà un missatge (en el compte personal indicat en el formulari) amb el CODI DE REFERÈNCIA i informant que "ha sigut preinscrit en el curs".

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

 

SI JA HAS FET PREINSCRIPCIONS ANTERIORS PER A CURSOS O TÍTOLS PROPIS AMB AQUEST FORMULARI:
 • En introduir el DNI/NIE/Passaport, es mostrarà un missatge d'advertiment indicant que "ja es disposa d'una sol·licitud anterior" i que, per a poder seguir, s'ha d'introduir l'usuari i contrasenya d'UACLOUD (Campus Virtual) o el CODI DE REFERÈNCIA obtingut en les preinscripcions anteriors.
 • Si no es recorda el CODI DE REFERÈNCIA, en la mateixa pantalla es pot prémer el botó "enviar" i es rebrà per e-mail aquest CODI DE REFERÈNCIA en el compte de correu que es mostra en pantalla. Aquest correu no pot ser de la UA (es canviarà en aquest moment si és necessari).

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

 

Per a sol·licitar el reconeixement d'hores de l'ICE hi ha dues opcions:

(1) enviar un e-mail a dbt@ua.es indicant el NIF/passaport/NIE, el nom complet i que es vol sol·licitar les hores de l'ICE.

(2) en l'apartat DOCUMENTACIÓ del formulari de preinscripció, adjuntar un document que indique que es vol sol·licitar les hores de l'ICE.

 

ADMISIÓ

La secretaria del departament formalitzarà l'admissió al curs quan s'arribe al nombre mínim de preinscripcions. Les persones admeses rebran un altre missatge (en el mateix compte personal indicat en el formulari) en què s'informa que "la preinscripció ha sigut admesa" i amb les instruccions per a l'automatrícula.

Qui no dispose d'accés a UACLOUD (campus virtual) també rebrà en el mateix missatge l'usuari i contrasenya per a poder realitzar l'automatrícula i el pagament del rebut.

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

 

AUTOMATRICULACIÓ

La matrícula l'ha de fer alumnat admès a través del seu UACLOUD (campus virtual) > MATRÍCULA.

El rebut es pot trobar en UACLOUD (Campus Virtual) > PAGAMENT DE REBUTS i es podrà pagar amb targeta de crèdit o en les oficines bancàries que figuren en el rebut (en finestreta o en els caixers automàtics).

Termini de pagament del rebut: fins al 14 de desembre de 2016.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Vegeu el programa d'activitats en pdf.

 

Qualsevol novetat o modificació de rellevància que afecte al curs (lloc de realització, tancament de matrícules per aforament complet, ajornaments, etc.) es comunicarà a través d'aquest web i tindrà efectes de notificació. Per tant, es recomana consultar-lo periodicament i especialment durant els dies immediatament anteriors al començament del curs.

.

Departament de Biotecnologia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3999

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464