Saltar apartados
 • UA
 • DBT
 • Curs de fonaments de biopatologia i medicina reproductiva (2a edició). Curs 2016-2017

Curs de fonaments de biopatologia i medicina reproductiva (2a edició). Curs 2016-2017

 

IMPORTANT: s'han produït canvis en les fases de preinscripció, admissió i matriculació. Els qui ja hagen enviat l'antic formulari de preinscripció hauran de fer-ho una altra vegada amb el nou sistema. Consulteu aquests apartats.

 

Per a sol·licitar el reconeixement d'hores de l'ICE hi ha dues opcions:

(1) enviar un e-mail a dbt@ua.es on s'indique el NIF/passaport/NIE corresponent, el nom complet i que es volen sol·licitar les hores de l'ICE.

(2) adjuntar a l'apartat DOCUMENTACIÓ del formulari de preinscripció un document que indique que es volen sol·licitar les hores de l'ICE.

OBJECTIUS

 • Conèixer els fonaments biomèdics dels processos patològics humans.
 • Conèixer els principals processos patològics i categories lesionals en l'ésser humà.
 • Aplicar els coneixements anteriors a la patologia reproductiva humana.

INFORMACIÓ GENERAL

 • Dates de realització: 17 i 18 de novembre de 2016.
 • 3 crèdits (titulacions de grau i a extingir) o 30 hores reconegudes per l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació).  Cal optar per una de les dues opcions.
 • Modalitat d'impartició semipresencial: 20 hores presencials i 10 hores de treball en línia que inclouen la realització d'un treball individual.
 • Dirigit a: alumnat dels estudis de biologia, infermeria, nutrició, medicina i, en general, a qualsevol persona interessada en els temes tractats. El contingut del curs és igualment apte per a l'alumnat de màster i doctorat.
 • Preu: 60 euros.
 • Criteri d'avaluació: per a obtenir la qualificació d'apta o apte és necessari l'assistència al 80 % com a mínim de les hores presencials i la realització del treball individual.
 • Lloc de realització: aula A3/0011 (aulari III). Codi SIGUA: 0042PB041
 • Director del curs: Dr. Joaquín de Juan Herrero. Catedràtic de Biologia Cel·lular del Departament de Biotecnologia i Director de la Càtedra de Medicina de la Reproducció de la UA.
 • Profesorat del curs: vegeu el programa d'activitats.

TEMARI

 1. Conceptes fonamentals en biopatologia
 2. Biopatogia cel·lular i molécular
 3. Fonaments genètics de la patologia
 4. Categories lesionals (1)
 5. Categories lesionals (2)
 6. Biopatologia oncològica: neoplàsies més rellevants
 7. Les causes del càncer: oncologia experimental
 8. Dianes terapèutiques del càncer
 9. Immunologia i càncer
 10. Consell genètic oncològic
 11. Principals quadres patològics de l'aparell reproductor femení
 12. Principals quadres patològics de l'aparell reproductor masculí
 13. Principals causes d'infertilitat en la parella
 14. Patologia associada a l'embaràs i al part
 15. Estat actual de la salut reproductiva en el món
 16. Principals quadres patològics de l'aparell digestiu
 17. Principals quadres patològics de l'aparell respiratori
 18. Principals quadres patològics de l'aparell circulatori
 19. Principals quadres patològics de l'aparell urinari
 20. Principals quadres patològics del sistema nerviós

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Programa d'activitats.

PREINSCRIPCIÓ

Formulari de preinscripció. Obert fins al 15 de novembre de 2016.

 

SI ÉS LA PRIMERA PREINSCRIPCIÓ QUE ES FA AMB EL NOU SISTEMA:
 • En emplenar el formulari, en el camp "correu electrònic" només es podrà introduir un compte de correu personal que no siga de la UA.
 • Una vegada emplenat tot el formulari, en prémer el botó "acceptar" es mostraran les dades emplenades i un CODI DE REFERÈNCIA. Aquest codi s'ha de guardar perquè serà imprescindible per a qualsevol preinscripció d'aquesta Universitat en qualsevol any acadèmic. Al mateix temps rebrà un missatge (en el compte personal indicat en el formulari) amb el CODI DE REFERÈNCIA i informant que ha sigut preinscrit en el curs.

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

SI JA S'HAN FET PREINSCRIPCIONS AMB EL NOU SISTEMA:
 • En introduir el DNI/NIE/Passaport, es mostrarà un missatge d'advertiment indicant que ja es disposa d'una sol·licitud anterior i que per a poder seguir s'ha d'introduir l'usuari i contrasenya d'UACLOUD (campus cirtual) o el CODI DE REFERÈNCIA obtingut en les preinscripcions anteriors.
 • Si no es recorda el CODI DE REFERÈNCIA, en la mateixa pantalla es pot prémer el botó "enviar" i es rebrà per e-mail en el compte de correu que es mostra en pantalla. Aquest correu no pot ser de la UA (es canviarà en aquest moment si és necessari).

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

Per a sol·licitar el reconeixement d'hores de l'ICE hi ha dues opcions:

(1) enviar un e-mail a dbt@ua.es indicant el NIF/passaport/NIE, el nom complet i que es vol sol·licitar les hores de l'ICE.

(2) en l'apartat DOCUMENTACIÓ del formulari de preinscripció, adjuntar un document que indique que es vol sol·licitar les hores de l'ICE.

 

ADMISSIÓ

La secretaria del Departament formalitzarà l'admissió al curs quan s'aconseguisca el nombre mínim de preinscripcions. Les persones admeses rebran un altre missatge (en el mateix compte personal indicat en el formulari) en què s'informa que s'ha admès la preinscripció i amb les instruccions per a l'automatrícula.

Qui no dispose d'accés a UACLOUD (campus virtual) també rebrà en aqueix e-mail l'usuari i contrasenya per a poder realitzar l'automatrícula i el pagament del rebut.

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

AUTOMATRICULACIÓ

La matrícula l'ha de fer el mateix alumnat admès a través del seu UACLOUD (campus virtual) > MATRÍCULA.

El pagament del rebut ha d'abonar-se en el termini de deu dies des de l'automatrícula i com a màxim fins al dia 16 de novembre de 2016, independentment de la data de venciment que figure en el rebut.

El rebut es pot trobar en UACLOUD (campus virtual) > PAGAMENT DE REBUTS i es podrà pagar amb targeta de crèdit o en les oficines bancàries que figuren en el rebut (en finestreta o en els caixers automàtics).

 

QUALSEVOL NOVETAT O MODIFICACIÓ DE RELLEVÀNCIA QUE AFECTE EL DESENVOLUPAMENT DEL CURS (LLOC DE REALITZACIÓ, TANCAMENT DE MATRÍCULES PER AFORAMENT COMPLET, AJORNAMENTS, ETC.) ES COMUNICARÀ MITJANÇANT AQUEST WEB I TINDRÀ EFECTES DE NOTIFICACIÓ. PER TANT, ES RECOMANA CONSULTAR-LO PERIÒDICAMENT I SOBRETOT DURANT ELS DIES IMMEDIATAMENT ANTERIORS AL COMENÇAMENT DEL CURS.

.

Departament de Biotecnologia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3999

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464