Saltar apartados
 • UA
 • DBT
 • Curs de fonaments de biopatologia i medicina reproductiva. Curs 2015-2016

Curs de fonaments de biopatologia i medicina reproductiva. Curs 2015-2016

 

QUALSEVOL NOVETAT O MODIFICACIÓ DE RELLEVÀNCIA QUE AFECTE EL DESENVOLUPAMENT DEL CURS (LLOC DE REALITZACIÓ, TANCAMENT DE MATRÍCULES PER AFORAMENT COMPLET, AJORNAMENTS, ETC.) ES COMUNICARÀ MITJANÇANT ESTE WEB I TINDRÀ EFECTES DE NOTIFICACIÓ. PER TANT, ES RECOMANA CONSULTA-LO PERIÒDICAMENT I SOBRETOT DURANT ELS DIES IMMEDIATAMENT ANTERIORS Al COMENÇAMENT DEL CURS.

OBJECTIUS

 • Conèixer els fonaments biomèdics dels processos patològics humans.
 • Conèixer els principals processos patològics i categories lesionals en l'ésser humà.
 • Aplicació dels coneixements anteriors a la patologia reproductiva humana.

INFORMACIÓ GENERAL

 • Dates de realització: 15 i 16 d'octubre de 2015.
 • 3 crèdits (titulacions de grau i a extingir) o 30 hores reconegudes per l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació).  Cal optar per una de les dues opcions.
 • Modalitat d'impartició semipresencial: 20 hores presencials i 10 hores de treball en línia que inclouen la realització d'un treball individual.
 • Dirigit a: alumnat dels estudis de biologia, infermeria, nutrició, medicina i, en general, a qualsevol persona interessada en els temes tractats. El contingut del curs és igualment apte per a l'alumnat de màster i doctorat.
 • Preu: 50 euros.
 • Criteri d'avaluació: per a obtenir la qualificació d'apta o apte és necessari l'assistència al 80 % com a mínim de les hores presencials i la realització del treball individual.
 • Lloc de realització: aula A3/0011 (aulari III). Codi SIGUA: 0042PB041
 • Director del curs: Dr. Joaquín de Juan Herrero. Catedràtic de Biologia Cel·lular del Departament de Biotecnologia i Director de la Càtedra de Medicina de la Reproducció de la UA.
 • Profesorat del curs: vegueu el programa d'activitats.

TEMARI

 1. Conceptes fonamentals en biopatología
 2. Biopatogia cel·lular i molecular
 3. Fonaments genètics de la patologia
 4. Categories lesionals (1)
 5. Categories lesionals (2)
 6. Biopatologia oncològica: neoplàsies més rellevants
 7. Les causes del càncer: oncologia experimental
 8. Dianes terapèutiques del càncer
 9. Immunologia i càncer
 10. Consell genètic oncològic
 11. Principals quadres patològics de l'aparell reproductor femení
 12. Principals quadres patològics de l'aparell reproductor masculí
 13. Principals causes d'infertilitat en la parella
 14. Patologia associada a l'embaràs i al part
 15. Estat actual de la salut reproductiva en el món
 16. Principals quadres patològics de l'aparell digestiu
 17. Principals quadres patològics de l'aparell respiratori
 18. Principals quadres patològics de l'aparell circulatori
 19. Principals quadres patològics de l'aparell urinari
 20. Principals quadres patològics del sistema nerviós

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Programa d'activitats.

PREINSCRIPCIÓ

El termini de preinscripció estarà obert fins al 13 d'octubre de 2015. Si alguna persona hi està interessada i la preinscripció ja ha finalitzat, que es pose en contacte amb la secretaria del Departament per si hi haguera alguna vacant i encara fóra possible la matriculació.

Punxant ací es pot descarregar la sol·licitud de preinscripció en word i en pdf. També la trobaràs en la secretaria administrativa del Departament de Biotecnologia, situada en el Pavelló de Biotecnologia (edifici num. 9 en el plànol del campus). Una vegada emplenada, es pot enviar per correu electrònic a dbt@ua.es o presentar-la en la secretaria administrativa.

CRITERI D'ADMISSIÓ

El criteri d'admissió serà per rigorós ordre d'entrada de les sol·licituds de preinscripció. Les persones admeses reben un correu electrònic confirmant la seua admissió i informant sobre el pagament del rebut de matrícula.

MATRICULACIÓ

La matrícula quedarà formalitzada amb el pagament del rebut, que podrà fer-se com a màxim fins al dia 14 d'octubre de 2015, independentment de la data de venciment que figure en el rebut.

El rebut de pagament SOLAMENT S'ENVIARÀ PER CORREU ELECTRÒNIC a qui no tinga accés a UACLOUD i expressament ho indique en la sol·licitud de preinscripció.

Els altres preinscrits el trobaran en l'app PAGAMENT DE REBUTS d'UACLOUD o, si així ho van indicar en la sol·licitud de preinscripció, en la secretaria del Departament.

Una vegada pagat, EL REBUT NO S'HA DE PRESENTAR, encara que és convenient guardar-ho.

DIPLOMES DE CRÈDITS / CERTIFICAT D'EXPEDIENT PERSONAL DE CURSOS DE L'I.C.E.

Els qui hagen optat pels crèdits i hagen obtingut la qualificació definitiva d'apta o apte podran obtenir un diploma acreditatiu en el Departament de Biotecnologia. Aquest diploma s'ha de presentar juntament amb una fotocòpia del mateix en la secretaria de Centre de la seua titulació per a incorporar els crèdits al seu expedient acadèmic. Es notificarà en aquesta web la data en la qual ja estan disponibles els diplomes.

Els qui hagen optat pel reconeixement d'hores ICE i hagen obtingut la qualificació definitiva d'apta o apte podran obtenir, si ho sol·liciten en la secretaria administrativa de l'ICE i previ pagament de les taxes corresponents, un certificat acadèmic personal amb tots els cursos realitzats i reconeguts per l'ICE. Quan un/a alumne/a supera el primer curs ICE se li obri un expedient personal en el qual s'aniran acumulant els cursos ICE que es van superant. L'alumne/a decideix en quin moment sol·licitar aquest certificat. També es pot sol·licitar gratuïtament una fitxa informativa de l'expedient esmentat. Per a més informació, l'enllaç a la pàgina web de l'ICE és http://web.ua.es/ice/

.

Departament de Biotecnologia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3999

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464