Saltar apartados
 • UA
 • DBT
 • TALLER APRENDRE A DIAGNOSTICAR IMATGES MICROSC..ÒGIQUES AMB MICROSCOPI ÒPTIC I ELECTRÒNIC 2017

TALLER APRENDRE A DIAGNOSTICAR IMATGES MICROSCÒPIQUES NORMALS I PATOLÒGIQUES AMB MICROSCOPI ÒPTIC I ELECTRÒNIC 2017

Preinscripció tancada. S'han cobert totes la places oferides.

OBJECTIUS

Tradicionalment aprendre a interpretar o diagnosticar imatges histològiques, normals i patològiques, s'ha basat en l'observació repetitiva. Aquest fet i l'abordatge de les disciplines morfològiques com merament descriptives han determinat l'escassa importància donada pels alumnes a aquesta assignatura (De Juan, et al., 1988b; De Juan et al., 1989; Cañaveras i De Juan, 1993), i que siga una de les disciplines que més obliden els alumnes (De Juan et al., 1988a; De Juan, 1991).

L'eclosió, en els últims temps, d'abundants recursos i aplicacions d'Internet, han facilitat, de forma molt important, aquest aprenentatge. No obstant açò, encara segueix basant-se en la repetició insistent. Amb la finalitat de facilitar-ne i millorar-ne l'aprenentatge, hem anat fent progressivament, al llarg dels anys, una classificació i sistematització, dels continguts de la Histologia (De Juan i Ribera, 1980a; De Juan i Ribera, 1980b; De Juan, 1984; De Juan, 1996; De Juan, 1999 i De Juan i Perez, 2003) cosa que, al seu torn, ha anat millorant, substancialment, els resultats acadèmics dels alumnes.

Basant-nos en les dades comentades, podem establir els següents objectius a aconseguir pels alumnes d'aquest taller pedagògic:

(1) Aprendre a manejar un microscopi virtual capaç d'emular, amb gran precisió, el funcionament d'un microscopi òptic normal.

(2) Aprendre a identificar, en les imatges histològiques, les principals estructures tissulars basades en la nostra sistematització conceptual d'aquestes estructures.

(3) Treballar de forma col·laborativa amb els companys en el procés diagnòstic de les imatges histològiques.

(4) Descobrir les estructures tissulars, normals i patològiques, pels seus propis mitjans, en les imatges histològiques de les mostres de teixits estudiades amb microscopi òptic i electrònic.

(5) Estar suficientment entrenat per a poder transferir aquestes competències al diagnòstic de teixits patològics.

 

(La bibliografia citada es trobarà a la disposició de les persones matriculades).

 

INFORMACIÓ GENERAL

 • Dates de realització: 30 i 31 de març de 2017.
 • Modalitat d'impartició: semipresencial.
 • 3 Crèdits (titulacions de grau i a extingir) o 30 hores reconegudes per l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació). S'optarà per una de les dues opcions.
 • Dirigit a: alumnat de la Facultat de Ciències, de la Facultat de Ciencies de la Salut, i d'altres Facultats i Universitats i, en general, a qualsevol persona interessada en la matèria objecte del curs.
 • Preu: 20 euros. Patrocinat per la Cátedra Medicina de la Reprodució de la UA.
 • Criteri d'avaluació: per a poder superar el curs i obtenir la qualificació d'apta o apte, és necessari tant l'assistència al 80 % com a mínim de les hores presencials (justificant el 20 % restant). Per a afermar les competències adquirides i verificar la seua adquisició amb la finalitat d'acreditar-les, els alumnes hauran de realitzar 10 sessions, d'una hora de durada, d'exercicis programats i personalitzats a través de Campus virtual.
  Els alumnes disposaran del material explicatiu de les sessions en la carpeta de materials de Campus Virtual.
 • Lloc de realització: aula A3/0009 (aula 9 de l'aulari III).
 • Direcció del curs: Dr. Joaquín De Juan Herrero. Catedràtic de Biologia Cel·lular del Departament de Biotecnologia i Director de la Càtedra de Medicina de la Reproducció de la UA.

PREINSCRIPCIÓ

Preinscripció tancada. S'han cobert totes la places oferides.

 

SI ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE FAS UNA PREINSCRIPCIÓ PER A CURSOS O TÍTOLS PROPIS AMB AQUEST FORMULARI:
 • En emplenar el formulari, en el camp "correu electrònic" només es podrà introduir un compte de correu personal que no siga de la UA.
 • Una vegada emplenat tot el formulari, en prémer el botó "acceptar" es mostraran les dades emplenades i un CODI DE REFERÈNCIA. Aquest codi s'ha de guardar perquè serà imprescindible per a qualsevol preinscripció d'aquesta Universitat en qualsevol any acadèmic. Al mateix temps rebrà un missatge (en el compte personal indicat en el formulari) amb el CODI DE REFERÈNCIA i informant que "ha sigut preinscrit en el curs".

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

 

SI JA HAS FET PREINSCRIPCIONS ANTERIORS PER A CURSOS O TÍTOLS PROPIS AMB AQUEST FORMULARI:
 • En introduir el DNI/NIE/Passaport, es mostrarà un missatge d'advertiment indicant que "ja es disposa d'una sol·licitud anterior" i que, per a poder seguir, s'ha d'introduir l'usuari i contrasenya d'UACLOUD (campus virtual) o el CODI DE REFERÈNCIA obtingut en les preinscripcions anteriors.
 • Si no es recorda el CODI DE REFERÈNCIA, en la mateixa pantalla es pot prémer el botó "enviar" i es rebrà per e-mail aquest CODI DE REFERÈNCIA en el compte de correu que es mostra en pantalla. Aquest correu no pot ser de la UA (es canviarà en aquest moment si és necessari).

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

 

Per a sol·licitar el reconeixement d'hores de l'ICE hi ha dues opcions:

(1) enviar un e-mail a dbt@ua.es indicant el NIF/passaport/NIE, el nom complet i que es vol sol·licitar les hores de l'ICE.

(2) en l'apartat DOCUMENTACIÓ del formulari de preinscripció, adjuntar un document que indique que es vol sol·licitar les hores de l'ICE.

 

ADMISIÓ

La secretaria del departament formalitzarà l'admissió al curs quan s'arribe al nombre mínim de preinscripcions. Les persones admeses rebran un altre missatge (en el mateix compte personal indicat en el formulari) en que s'informa que "la preinscripció ha sigut admesa" i amb les instruccions per a l'automatrícula.

Qui no dispose d'accés a UACLOUD (campus virtual) també rebrà en aqueix missatge l'usuari i contrasenya per a poder realitzar l'automatrícula i el pagament del rebut.

ATENCIÓ: el missatge pot ser que es trobe en la safata de correu brossa.

 

MATRICULACIÓ

Termini: del 23 al 27 de marzo de 2017.

La matrícula l'ha de fer l'alumnat admès a través de l'UACLOUD (campus virtual) > MATRÍCULA.

El rebut es pot trobar en UACLOUD (campus virtual) > PAGAMENT DE REBUTS i es podrà pagar amb targeta de crèdit o en les oficines bancàries que figuren en el rebut (en finestreta o en els caixers automàtics).

Últim dia de pagament del rebut: 29 de març de 2017.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Vegeu el programa d'activitats en pdf.

CERTIFICAT ACADÈMIC DE L'EXPEDIENT PERSONAL DE CURSOS DE L'I.C.E.

La sol·licitud del certificat és voluntària.

Els qui hagen sol·licitat l'obtenció del reconeixement d'hores per part de l'ICE (Institut de Ciències de l'Educació) i hagen obtingut la qualificació d'apta/apte podran obtenir un certificat acadèmic personal amb tots els cursos realitzats i reconeguts per l'ICE. L'han de sol·licitar en la secretaria administrativa de l'ICE i és necessari abonar la taxa que fixa el Decret de Taxes de la Generalitat Valenciana per a cada curs acadèmic (27,34 euros per al 2016-17).

Quan un/a alumne/a supera el primer curs ICE se li obri un expedient personal en el qual s'aniran acumulant els cursos ICE que va superant. L'alumne/a decideix en quin moment sol·licita el certificat. També es pot sol·licitar gratuïtament una fitxa informativa del citat expedient. Per a més informació, l'enllaç a la pàgina web de l'ICE és http://web.ua.es/ice/

AVÍS

Qualsevol novetat o modificació de rellevància que afecte al curs (lloc de realització, tancament de matrícules per aforament complet, ajornaments, etc.) es comunicarà a través d'aquest web i tindrà efectes de notificació. Per tant, es recomana consultar-lo periòdicament i especialment durant els dies immediatament anteriors al començament del curs.

.

Departament de Biotecnologia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3999

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464